آموزش برنامه نویسی اندروید

آموزش برنامه نویسی اندروید

  • ۰
  • ۰


در پست قبلی کارهای لازم برای پیکربندی android studio را انجام دادیم , حال برای تست اینکه android studio درست کار میکند یا نه بهترین کار این است که یک پروژه ساخته و آن را run کنیم . در این پست به این مطلب می پردازیم .

ایجاد یک پروژه جدید اندروید :

اولین قدم در فرایند یادگیری android studio ساخت پروژه ای است که Welcome to Android Studio را در صفحه نمایش گوشی نمایش دهد .

post2-1

هنگامی که این پنجره ظاهر میشود , android studio آماده است تا شما پروژه خودتان را در آن ایجاد کنید .برای ایجاد پروژه جدید بر روی New Project کلیک کنید .

post2-2

در صفحه بالا شما میتوانید اسم و مسیر و هم چنین اسم کمپانی پروژه خود را تعیین کنید .

توجه داشته باشید که اسمی که در جلوی کمپانی مینویسید دقیقا برابر با اسم پکیج شما میشود .

ساخت Activity :

گام بعدی این است که یک activity بسازیم . برای ساخت activity گزینه های زیادی رو روبرو ی خود داریم اما فعلا برای مثال یک blank activity ایجاد می کنیم و بعدا با انواع activity ها آشنا میشویم .

post2-3

حال روی next کلیک میکنیم و در صفحه ی بعدی اسم activity و layout و همچنین title را وارد میکنیم . برای راحتی کار اسم avtivity و layout را به صورت reverse انتخاب میکنیم. در نهایت بر روی finish کلیک میکنیم .

post2-4

اصلاح برنامه نمونه :

post2-5

در این مرحله android studio حداقل ترین پروژه را برای ما ساخته است و فایل های پروژه در پنجره سمت چپ قرار دارند . پروژه ایجاد شده دارای یک رابطه کاربری است که شامل یک برچسب با متن Hello World است .

گام بعدی در این آموزش این است که یک تغییر در متن Hello World ایجاد کنیم . طراحی رابط کاربری با فایلی است به نام activity_android_sample.xml که در مسیر :

AndroidSample -> app -> src -> res ->

post2-6

وقتی دوبار روی فایل کلیک کنید پنل طراحی فایل xml باز میشود

post2-8

در نوار ابزار بالای دستگاه مورد نظر Nexus 4 است که نمایی از صفحه نمایش آن را در وسط صفحه مشاهده می کنید . اگر روی آیکونpost2-10 کلیک کنید لیستی از گوشی های دیگر با ابعاد متفاوت را مشاهده می کنید که می توانید هر کدام از آن ها را انتخاب کنید . برای تغییر Orientation صفحه نمایش میتواند بر روی آیکون ff کلیک کنید . همان طور که در صفحه نمایش دستگاه می بینید طرح در حال حاضر شامل یک برچسب است که Hello World را نمایش می دهد . سمت چپ صفحه android studio شامل دسته های مختلفی از اجزای رابط کاربری است که ممکن است از آن ها برای برنامه خود استفاده کنید . مانند دکمه ها و بر چسب ها و ... .

طراحی فعلی که روی صفحه نمایش دستگاه می بینید با استفاده از یک RelativeLayout ایجاد شده است که می توانید آن را در نل سمت راست صفحه مشاهده کنید . مانند تصویر زیر :

post2-17

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید رابط کاربری شامل یک RelativeLayout به عنوان پدر و یک TextView به عنوان فرزند است . اولین کار برای تغییر رابط کاربری این است که TextView موجود در صفحه را حدف کنید . برای این کار آن را روی صفحه انتخاب کنید و دکمه Delete را بزنید . 

حال از پنل سمت چپ یک LargeText انتخاب کرده و آن را بکشید و در وسط صفحه رها کنید به طوری که خطوط سبز نشان می دهند که Object مورد نظر در وسط صفحه است .

post2-15

گام بعدی این است که متن LargeText را تغییر دهیم . برای این کار روی آن دوبار کلیک میکنیم تا متن و شناسه آن پدیدار شود و بعد آن را تغییر می دهیم . مانند شکل زیر : 

post2-13

بعد از این کار مشاهده می کتیم در کنار TextView در صفحه یک لامپ نمایان شده است که به این معنا است که ممکن است مشکلی پیش آمده باشد . برای این که بفهمیم مشکل چیست روی آیکون لامپ کلیک میکنیم که این متن به ما نشان داده می شود :

[I18N] Hardcoded string “Welcome to Android Studio”, should use @string resource

این پیام بدین منظور است که وقتی شما چیزی را در قسمت Design صفحه تغییر می دهید باید آن را در فایل strings که منبع تمام رشته های موجود در برنامه است نیز تغییر دهید . برای این کار مانند تصویر زیر بر روی فلش کلیک کنید و گزینه اول را بزنید . با این کار Resource به welcomestring تغییر می کند . آدرس فایل strings به شرح زیر است :

src -> res -> values -> strings.xml

ادامه آموزش در پست بعدی

نظرات (۷)

سلام من android studio را نصب کردم وقتی بروی main_activity دایل کلیک می کنم خطای 
gradle project sync failed basic functionality (e.g. editing, debugging) will not work proprtly.
میده gradle را نصب کردم باز هم این خطا را می دهد.
و توضیحات خطا در پنجره message gradle این پیغام ظاهر می شود.

Error:Unable to start the daemon process.
This problem might be caused by incorrect configuration of the daemon.
For example, an unrecognized jvm option is used.
Please refer to the user guide chapter on the daemon at http://gradle.org/docs/2.2.1/userguide/gradle_daemon.html
Please read the following process output to find out more:
-----------------------
Error occurred during initialization of VM
Could not reserve enough space for object heap
Error: Could not create the Java Virtual Machine.
Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.

اگه راهنمایی کنید ممنون میشم
  • امیرمحمود حسین زاده
  • سلام ...
    عالی بود / منتظر آموزش های بعدی هستم !
    سلام یکی بگه چطوری میشه Button رو به یک Activityکه خودم ساختم مثصل کنم که مثلا میزنم رو دکمه Button که ساختم بره صفحه بعدی که خودم دستور دادم بره؟

    لطفا جواب بدید
    سلام. من اندروید استودیو رو نصب کردم ولی اصلا manifests  و main و res  رو ندارم.یعنی مشکل چیه؟؟ ):)
    ممنون از وبلاگ خوبتون. به سایت ما هم حتما سر بزنید
    سلام اندروید استودیو من وقتی میزنم رو activity_main.xml اررور زیر رو میاره
    design editor is unavilable until a successful build

    میشه بگید مشکلش کجاست؟؟؟

    سلام .من میخواستم یه برنامه ای بنویسم که ip دیوایس های موجود غیر اندرویدی رو سرچ کنه و با انتخاب آی پی که پیدا کرده محتوای اون دیوایس که یک صفحه نمایشگر هست رو درون برنامه نشون بده. میشه راهنمایی کنین ؟

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی